MPG 2017 - przygotowanie
-
Panowie szanujmy się, ja wiem że pewnie jest późno i sporo osób myślało że będzie wcześniej (ja też). Pamiętajmy, że każdy z nas ma życie, czyli dużo obowiązków. Gra jest mniej ważna niż życie, mimo że ją bardzo lubię (OSM)
-
-
Oczywiście terminarz przewidziałem. Tak jak myślałem 1 kolejka i z H-PL, a PE vs H-PL w ostatniej, po prostu świetnie. Zawsze wierzyłem w uczciwość organizatorów, ale teraz straciłem zaufanie całkowicie - możecie teraz najeżdżać na mnie, ale ja zdania nie zmienię. Organizator ustawił cały turniej pod swoją grupę. Czujemy złość i krzywdę!!
-
Stefan wyraził to co czuje większość ludzi w naszej grupie. Bije po oczach to że staracie się wszystkie rzeczy ustawiać pod swoją grupę (terminarz, chęć wprowadzenia do regulaminu punktów które stawiałyby Was w lepszej sytuacji). To jest nawet zrozumiałe każdy chce dla siebie jak najlepiej. Jednak z dużą przykrością muszę stwierdzić że stajecie że coraz bardziej aroganccy w swych wypowiedziach. Bardzo żałuje bo szanuję takie osoby jak Łukasz, Jurek czy Michał. i inne które poświęcają swój czas na rozwój gry. Jak dotąd zawsze oceniałem Wasze działania jako rozsądne i wywarzone. Jednak od pewnego czasu mam wrażenie że zbliżacie się wizerunkowo do działań naszych polityków, którzy dbają głównie o siebie i swoje otoczenie a wszystkich innych mają za nic, a próby dyskusji i wyrażenia odmiennych opinii traktujecie jako personalny atak na siebie.
-
Dwie uwagi
Pierwsza... wg zasad MPG, które były zapisane na starym forum w wątku "Turnieje OSM" był wyraźny zapis co do systemu "każdy z każdym", który mówił: "w przypadku tego systemu Mistrz i vice-Mistrz grają w ostatniej kolejce i dalej analogicznie co do miejsc... Rozumiem, że Stefan może nie pamiętać ale Łukasz powinieneś kojarzyć.
(Regulaminy ogólne polskich imprez będą uzupełnione).Druga sprawa... terminarz pierwszych 4 kolejek był losowany przez naszego moderatora CorreThe i wszyscy się pod nim podpisujemy!. Musicie wybaczyć, że nie nagraliśmy filmu. Ostatecznie jeśli macie zamiar wygrać wszystkie bitwy, terminarz nie ma znaczenia.
Mogę zrozumieć niezadowolenie w wyniku losowania... cóż normalna rzecz losowań ale bez osądów personalnych, posądzanie o nieuczciwość to już lekka oznaka paranoi i wietrzenia spisków.
Każda impreza niesie za sobą większe lub mniejsze niezadowolenia i pewnie niestety będzie tak zawsze.
Nigdy wszystkie strony nie będą zadowolone ale taka rola organizatora, by po prostu robić swoje konsekwentnie.Nie wiem, dlaczego szukacie spisków właśnie odnośnie swojej grupy. Przecież i tak wczesniej czy później wszyscy ze sobą zagramy.
Jak zwykle w takich sytuacjach jestem do dyspozycji tylko na merytoryczne pytania
-
Łukasz teraz to już nie rozumiem w ogóle. skoro mistrz i vice mistrz według regulaminu mają grać ze sobą w ostatniej kolejce to czemu Wy gracie z Husarią. Jak dobrze pamiętam to my jesteśmy obrońcą tytułu. Chyba że nadal nie możecie uwierzyć że to nie Wy wygraliście.
-
@gorkins said in MPG 2017 - przygotowanie:
Łukasz teraz to już nie rozumiem w ogóle. skoro mistrz i vice mistrz według regulaminu mają grać ze sobą w ostatniej kolejce to czemu Wy gracie z Husarią. Jak dobrze pamiętam to my jesteśmy obrońcą tytułu. Chyba że nadal nie możecie uwierzyć że to nie Wy wygraliście.
Wtrącę się na słówko. Bo mnie to zaczyna irytować lekko. O co ci chodzi, bo chyba najstarsi górale bladego pojęcia nie mają?
@Łukasz-Kowalski said in MPG 2017:
5 kolejka:
Spartacus Legends - Polish Legends
Husarya_PL - Polish Eagles
Aleja Gwiazd - Polish WarriorsOstatnia kolejka, reszta rozlosowana:
Spartacus Legends - Mistrz gra z Polish Legends -Wicemistrz
Husarya_PL - brązowy medalista gra z czwartą drużyną : Polish Eagles
Aleja Gwiazd - Polish Wariors (siłą rzeczy to pozostałe grupy) -
ok. już wiem. w temacie ostatniej kolejki wszystko jasne. myślałem że w finale graliśmy z Husarią. dzięki
-
wycofuję swoją uszczypliwość
-
@gorkins Miło Skupmy się na grze, na bitwach, gra każdy z każdym - wszystko jest możliwe, a kto w jakiej rundzie z kim gra, to rzecz wtórna. Szkoda czasu i życia na szukanie dziury w całym. Ja wiem, jesteśmy Polakami i mamy taką naturę od urodzenia, że zawsze widzimy podwójne dno, dwia kieliszki, dwa księżyce, dwie kobiety (żonę i kochankę)... ale często po prosto linia prosta jest... prosta. I nie ma sensu szukać jakichś skrzywień, zakrzywień, czy dziur, tam gdzie ich najzwyczajniej w świecie nie ma .
-
Ja dalej nie rozumiem dlaczego został zmieniony system gry z 5x5 na 4x4. Łukasz motywował swoją decyzję tym, że chce ograniczyć wydatek monet. Przy obecnych zasadach jest to bzdura zaś kpiną jest to , że dowiadujemy się o tym 10 dni przed startem. Co do losowania to powinno być zrobione jawnie. Ja mam zamiar wygrać tylko jedną bitwę - z PE. W innych nie wezmę udziału.
-
@Stefan-Joptwojmać Zawsze lepiej jest się dowiedzieć 10 dni przed jak 10 po i nie pękaj Stefan przecież jesteś ze swoją grupą Mistrzem Polski w te klocki a Mistrzowie się nie boją
Jestem niemal pewien że obronicie tytuł , ja tak samo się dowiedziałem jak Ty , i mnie to nie ziębi i nie parzy , plus taki że 4X4 szybciej się skończy niż 5x5 a to oznacza że w krótszym czasie znowu będziecie się cieszyć z Mistrzostwa tak więc głowa do góry !!!życzę i trzymam kciuki za obecnych Mistrzów Polski .
Pozdrawiam...