IMP 2022🙋🏻♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki
-
Istnieją tutaj pewne rozbieżności co może budzić kontrowersje,ponieważ na kompie pokazuje mi że 2 graczy ma kadry warte 1 001m, natomiast na smartfonie wartości kadr tych samych graczy wynoszą równo 1 000m.
Nie można zastosować jakiegoś progu tolerancji , np. +/- 1 milion ? Unkinęlibyśmy wtedy karania graczy za takie drobiazgi , bo po co tyle tych kar ? To ma być zabawa a nie jakaś kolonia karna
-
@Cezarro said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
Istnieją tutaj pewne rozbieżności co może budzić kontrowersje,ponieważ na kompie pokazuje mi że 2 graczy ma kadry warte 1 001m, natomiast na smartfonie wartości kadr tych samych graczy wynoszą równo 1 000m.
Nie można zastosować jakiegoś progu tolerancji , np. +/- 1 milion ? Unkinęlibyśmy wtedy karania graczy za takie drobiazgi , bo po co tyle tych kar ? To ma być zabawa a nie jakaś kolonia karna
Bardzo dobra propozycja, przegadamy to.
-
Grupa A
kol 25 i 26
-
-
@maniek_56 to racja... Przy zmianie peselu,są i zmiany wartości.
-
Mam zgłoszenie.. raczej bezdyskusyjne.
-
@Dooshek Team of the week podniósł mi wartość zawodnika co spowodowało przekroczenie wartości 1000
Nie widziałem kto będzie „w formie”, a dopiero do gry zalogowałem się koło 14.00, stad szybka sprzedaz Witsela aby wrócić później 1000
Nie uważam, ze zasłużyłem na karę
Nie jestem niewolnikiem OSM, rano miałem pilne obowiązki służbowe
Proszę o wyrozumiałość -
@konix1982 kolejny trudny orzech do zgryzienia... Znów OSM zrobił psikusa organizatorom dlatego tak jak pisałem wcześniej, lepiej zostawić sobie jakieś widełki, po prostu być nieco bardziej przewidywalnym. Z tego co widzimy nie jesteś sam w tej sytuacji. Faktem jest że każdy kto przekroczył wartość moze mieć teraz tą samą linię obrony
-
@maniek_56
Jaki miałbym cel żeby na tym etapie przekraczać limit? Wystarczy zajrzeć na transfery…7.11 nie miałem przez cały dzień transferu. Gdybym zawinił byłoby to wczoraj widoczne:)
A jak dziś rano się nie logowałem a dopiero po 14.00 to skad miałem mieć świadomość przekroczenia?:) dopiero chłopaki na Discord mi napisali stad szybki transfer Witsela aby zjechać poniżej 1000
Po prostu regulamin nie przewidział takiego faktu… ten limit 1000 bardzo wg mnie niefortunny…
Róbta co chceta… jeśli uznacie ze przewinilem to trudno i leci się dalej:) kontakt -
@konix1982 z tym zapiskiem regulaminu niestety ale organizatorzy sami sobie zrobili kolejny problem nie mówię że celowo przekroczyłeś wartość. Raczej padles, a dokładniej padli niektórzy ofiarą systemu
-
@language-pl
Komunikat OrganizatoraPrzedyskutowaliśmy sprawę. OSM jest jakie jest. "Ofiary systemu" z podniesieniem wartości składu zostaną objęte amnestią, bez wyjątku wszystkie. Przypadki są różne. Natomiast amnestii nie będą podlegać menadżerowie, którzy z premedytacją podnieśli wartość składu drużyny .
Amnestii nie podlegają też dodatkowe transfery w czasie, kiedy w OSM trwała promocja i można było wystawiać 6 zawodników na TL-u. -
@Dovco_HandF a na jakiej podstawie wiadomo kto padł " ofiarą systemu" a kto nie?
-
Patrząc na tegoroczne rozgrywki IMP, od początku było zamieszanie odnośnie pominiętych graczy, później zmiana odnośnie ilości awansujących do drugiej rundy poprzez amnestię dla niektórych graczy przez "błąd systemu". Staramy się wewnątrz grup rozmawiać, analizować i brać pod uwagę pewne okoliczności i możliwe zdarzenia, jednak widocznie nie potrzebnie. Na tym poziomie rozgrywek nie powinno dochodzić do takich sytuacji oraz braku przewidywań przez topowych graczy. Jednak walczymy o indywidualne Mistrzostwo Polski i najlepsi, zaangażowani oraz doświadczeni managerowie powinni wiedzieć o takich sytuacjach jak choćby zwiększenie wartości kadry poprzez drużynę tygodnia...
-
@maniek_56
Dokładnie tak Maniek , idac tym tropem wystawienie dodatkowych pilkarzy na LT podczas trwania eventu , a pozniej samodzielnie sciagniecie ich bez mozliwosci wzmocnienia skladu , tez nie jest celowym podniesieniem wartości. Mimo wszystko amnestia na to nie dziala , wiec co jest nie tak ?
W jedna strone mozna a w druga nie ? -
@grzechu111 niestety pomimo że rok w rok mamy parę turniejów rangi mistrzostw Polski jak widać ciągle sytuację potrafią zaskoczyć. Z jednej strony to błąd systemu ale z drugiej każdy kto ma kadrę 999mln podejmuje ryzyko właśnie że jeden z zawodników podniesie wartość. Oczywiście sam mam kadrę 999mln i nie chciałbym być w tej sytuacji. Myślę że na 3-4 kolejki przed końcem raczej nikt nie ryzykuje z podniesieniem wartości składu i uważam że przy różnicy 2-3 mln (w wyniku podnsienia wartości przez drużynę tygodnia) amnestia to dobry pomysł