MPG 2017 Statystyki
-
Brawo @Beata-Siemicka :clap_tone1: Jepsztel będzie naszym najcięższym przeciwnikiem.
-
@ToomAnyWays możliwe,ale to dopiero 1 kolejka.niema co się podniecać.wierzę jednak,że nasza "młodzież"sprawi kolejną niespodziankę dla grupy PW
-
@huzar-shakir Postaramy się tatusiu XD Oby grupa @Marcin657827 tanio skóry nie sprzedała!
-
Kolejna kolejka dla Orzełków.
-
@Stefan-Joptwojmać tam w tabeli masz blad bo masz PE i AG xD
-
Kolejka ewidentnie dla AG. Z dobrej strony pokazują się nowe twarze.
-
@Stefan-Joptwojmać Chłopaki dają radę jak na razie.
-
@ToomAnyWays oby tak dalej.
-
Witajcie.
Może nie do końca w temacie, ale w sumie sprawa dotyczy także rozgrywek MPG.
Uważam, że jeśli OSM na stałe wprowadzi 8 godz. powrotu skauta, to wyniki bitew niestety zaczną zależeć także od zasobności naszych portfeli, a nie tylko od umiejętności i wytrwałości. 3 zawodników od skauta, to 45 monetek co 8 godzin. Coś tak czuję, że właśnie testują wpływ tej zmiany na zyski firmy. Protestujmy i nie dajmy się doić, bo inaczej ta gra straci sens. Ja na pewno nie mam zamiaru wywalać tylu monet na bitwy. Lubię wykorzystywać wszelkie możliwości na wygraną, ale nie poprzez drenowanie moich finansów ponad miarę. Jeśli to wejdzie na stałe, to ja i pewnie sporo innych graczy porzuci bitwy. A szkoda, bo dopiero zaczynam i spodobało mi się... Czy też dostrzegacie takie zagrożenie? -
@Pawellus - całkowicie się zgadzam, wg mnie jest to jedynie zabieg zarobkowy a który wypaczy wyniki bitew, uwazam że jeżeli to pozostanie to trzeba będzie wprowadzić zmiany do rozgrywania bitew i w jakiś sposób ograniczyć wykorzystanie scouta - może np wprowadzić limit kupionych zawodników do 4 na dobę, może spowoduje to wyrównanie szans i inna taktykę budowania składu
-
@Pawellus @AC-Bubol Macie rację, ale nie do końca. Bitwy nie są oficjalnym produktem OSM. To gracze sobie wymyślili bitwy, ich zasady, system punktacji i całą Battlepedię, żeby sobie uatrakcyjnić grę, dodać adrenaliny, wprowadzić nowy rodzaj - grupowej rywalizacji. Właściciel gry: GB absolutnie nie zajmuje się tym produktem, oni patrzą na rynek globalnie, a tu gracze w zwykłych ligach chcą skauta szybciej, bo 16 godzin to za dużo czasu na czekanie. Jak chcesz szybciej skauta - to musisz płacić. To gracze wymusili na GB testowanie tego systemu z krótszym okresem powrotu skauta, a nie GB wymyśliło, żeby od graczy, którzy grają w bitwach wyrwać trochę więcej grosza. W bitwach gra około 2-3% wszystkich użytkowników OSM, a więc jesteśmy w mniejszości i niestety nie jesteśmy priorytetem w OSM . Tak, że panowie nie siejcie fermentu na forum, bo GB nic do was nie ma i nic o was nie myśli, nawet wielu z adminów gry zapewne nie wie o istnieniu czegoś takiego jak "bitwy" .
Niech wprowadzają co chcą, to ich gra, nie nasza i jedynym logicznym protestem jest...zaprzestanie gry w bitwach. Jedyne, co my możemy sobie zrobić to dopasować się do zmieniających się warunków gry i dopasować zasady w bitwach tak, żeby nam odpowiadały. Nam, nie im, bo ich to nie obchodzi. Bitwy dla nich to raczej piąte koło u wozu, aniżeli coś pożytecznego. Nawet CCL nie jest już rozgrywane, czyli oficjalny event dla Grup organizowany oficjalnie przez OSM. Jego miejsce w tym roku zajęło WCC -- turniej zorganizowany PRYWATNIE, który nie jest oficjalnym eventem (zdarzeniem) pod egidą OSM. Więc panowie wrzućcie luz. Ja i grupa ludzi z naszego polskiego Personelu OSM, do którego należy też 5 szefów polskich grup - czuwamy, myślimy i zrobimy tak, żeby było dobrze i żebyśmy w bitwach nie płacili więcej niż płacimy do tej pory za obozy (obozów jest możliwość do wzięcia 6, a przecież używamy w bitwach 4) czy skautów. Tyle wyjaśnienia tytułem tej promocji ze skautem :thumbsup_tone1:. Ona nie jest dla uczestników bitew tylko dla uczestników lig prywatnych, których jest większość. A większość zawsze rządzi i dyktuje warunki. Tak jest wszędzie. OSM nie jest wyjątkiem i nie będzie. -
@Dovco_HandF - za dużo się rozpisujesz, nikt nie pisał że jest to wprowadzone przeciwko lub z powodu bitew i żeby nabijać kasę na uczestnikach bitew ( wszyscy wiemy że jest to interes i właściciele nie robią tego harytatywnie) , pisaliśmy tylko że może się to odbić na rozgrywaniu bitwę i rodzić duże dysproporcję między ludźmi którzy mają środki i tymi którzy ich nie mają. sugerujemy tylko że może będzie trzeba dokonać jakiś zmian ale wszystko z spokojem.
Wiem że czuwacie nad wszystkim i chwała wam za to ale reszta graczy chyba może wyrażać w sposób kulturalny swoje zdanie. Nie mamy po co wrzucać na luz bo nikogo nie obrażamy ani nie atakujemy.
Z mojej strony kończy to dyskusję do której możemy ewentualnie wrócić po zakończeniu MPG -
@Dovco_HandF - i gratuluje zwycięstwa, strasznie mnie denerwuje gdy przegrywam w wyrównanych meczach, szczególnie u siebie, a to już drugi taki mecz w tej bitwie - może uda się odegrać w rundzie rewanżowej.