MPG 2017 Statystyki
-
@AC-Bubol nie zrozumiałeś tego co napisałem... kulturalnie w odpowiedzi na twój post... kulturalny. Nie rozpisuję się, tylko tłumaczę o co chodzi. Właściciel gry nie myśli o uczestnikach "bitew", wprowadzając jakieś nowości/oferty. To marginalny udział w rynku gry i nie dla tych graczy są wprowadzane jakiekolwiek promocje. To, że ty to tak odbierasz, to jest wyłącznie twoją prywatną sprawą. Natomiast dyskusja na temat formatu i regulaminu rozgrywek w MPG toczy się i toczyć się będzie zawsze i wyłącznie na forum wewnętrznym polskiego Personelu OSM :ok_hand_tone2:. Wszelkie uwagi/propozycje modyfikacji/ rewolucyjne pomysły proszę przekazywać swoim Moderatorom Grup ( w twoim przypadku @Stefan-Joptwojmać), z którymi przedyskutujemy wszystko na naszym wewnętrznym forum i w odpowiednim czasie powiadomimy polskie społeczeństwo o ustaleniach na następne MPG jako organizator tego wydarzenia .
I teraz już proponuję zostawić dyskusję na ten temat. Księga skarg i zażaleń Forum OSM znajduje się w tym miejscu i tam można pisać wszystko, co i gdzie wam się nie podoba :ok_hand_tone1:. -
@Dovco_HandF - Dzięki za szybką reakcję i wyjaśnienia Myślę, iż słusznie zwróciłeś uwagę na odmienną specyfikę bitew i na ich pewną niszowość w systemie OSM. Moim zdaniem tą niszowość (niewielki procent graczy) biorących udział w bitwach, my tutaj traktujemy jako przynależność do elitarnej grupy, wyróżnienie (tak ja to odczuwam). Bo wszyscy wiemy, że trzeba być dobrym z taktyki i w transferowaniu i ogólnie mieć głowę na karku, aby utrzymać się w grupach i regularnie brać udział w bitwach. Można powiedzieć, że my tu w grupach jesteśmy specyficznymi nałogowcami, którzy w OSM znaleźli fajne miejsce, dodatkowe emocje. Pamiętajmy też, że grupy doskonale integrują graczy i uczą gry na wyższym poziomie, a to wartości ogromnie wartościowe. Dlatego traktowanie bitew i naszej społeczności jako piąte koło u wozu (jak to ująłeś) wcale mnie nie cieszy... No i wreszcie niech w GB zauważą też, że większość z nas gra także równolegle w standardowych ligach więc to nie jest też tak, że chcemy się izoliwać i mieć nadzwyczajne przywileje i zasady. OSM jast fajne. Trzymamy Cię za słowo - a w zasadzie trzymam, bo nie mam mandatu do wypowiadania się za wszystkich - że będziesz (będziecie) trzymać rękę na pulsie. Może dobrym rozwiązaniem byłoby przy zakładaniu ligi do bitwy pozostawienie do wyboru opcji dwóch prędkości skauta 8 i 16 godzin? To raczej chyba proste technicznie... Pozdro.
-
Nie łapmy się panowie za słówka. Mamy nową sytuację ze skautem i przez to powstała dyskusja. Nikt nie chce siać fermentu, a i GB nie chce nam zapewne umyślnie robić pod górkę. Wiemy już co i jak, do kogo się zwracać i gdzie o tym dyskutować. Szukajmy płaszczyzny porozumienia bez zbędnych emocji i osobistych wycieczek. Dla mnie już wszystko jasne. Dzięki.
-
@Pawellus Gra cały czas ewoluuje, zmienia się i to nie jest dobre dla takiego wymyślonego produktu jak "bitwy". Ale to 3% graczy ma się dopasować do tych 97%, które nie grają w "bitwy". Nie odwrotnie . Musimy się dopasować i zrobić tak z bitwami w MPG, żeby pasowało to jak największej ilości osób, wprowadzając różne ograniczenia jak to zrobiliśmy i w tej edycji. Np. brak obozów, krótsze ligi ( a więc i krótszy czas na wydawanie kasy choćby na skauta). Czy "nasze bitwy" w MPG 2017 straciły na tym? Nie, absolutnie nie, są w większości szalenie zacięte, a o wyniku końcowym nierzadko decydują jeden czy dwa mecze. I tak to będzie sie toczyło. GB będzie modyfikować grę, a my nie będziemy stać w miejscu i narzekać, że nam inne zabawki dają do gry, tylko będziemy płynąć z prądem, dopasowując do wymagań rynku gry. Cały czas ma być dialog pomiędzy polskim Personelem gry a polskim użytkownikiem OSM, ale nie na zasadzie pisania co kto myśli na forum publicznym. Uczestnicy grup wszystko przekazują swoim Moderatorom Grup, a oni w ich imieniu prowadzą dyskusję w zamkniętym gronie. Im mniej osób bierze w dyskusji, tym większe szanse na uzyskanie kompromisu i zadowalających rozwiązań. Nie ma czegoś takiego, że wszyscy o wszystkim decydują. Nie na tej planecie :thumbsup_tone1:.
Od tej chwili piszemy w tym wątku tylko o rywalizacji w MPG 2017. Promocja z 48-godzinnym ze skautem jest dla wszystkich i dotyczy tylko okresu 2 dni, a więc bez znaczenia dla całych mistrzostw w tym roku. Wszelkie skargi i zażalenia proszę wstawiać w przewidzianym do tych rzeczy wątku: Księga skarg i zażaleń Forum OSM. Takiego miejsca na forum OSM inne nacje narodowe nie posiadają :ok_hand_tone1:.
Gra ma być relaksem, sposobem na miłe spędzenie wolnego czasu, a nie miejscem, gdzie się frustrujemy, wściekamy i potem nerwy przenosimy do realnego życia.
-
@Dovco_HandF - i gratuluje zwycięstwa, strasznie mnie denerwuje gdy przegrywam w wyrównanych meczach, szczególnie u siebie, a to już drugi taki mecz w tej bitwie - może uda się odegrać w rundzie rewanżowej.
To był bardzo dobry mecz, a ja po prostu miałem farta na wyjeździe .
-
@Dovco_HandF - właśnie ten brak farta u mnie, najbardziej mnie denerwuje.
-
Pragnę uspokoić wszystkich, którzy niepokoją się (miejmy nadzieję tymczasową) zmianą czasu powrotu skauta, że od już od kolejnego naszego mistrzowskiego turnieju (czyli Pucharu Polski Grup) będziemy robić wszystko, by udział w mistrzostwach kosztował jak najmniej.
Naszym priorytetem jest masowy udział w turniejach polskiej społeczności. -
- Bitwa Spartacus Legends - Polish Eagles
- Bitwa Spartacus Legends - Polish Eagles
-
Na razie orzełki nam odleciały, ale różnice są nie wielkie, a mamy jeszcze 3 mecze u siebie w zapasie, nie poddajemy się walczymy dalej! Wyniki wstawił Damiś więc dołożę do tego jeszcze tabelkę:
-
-
To w naszej bitwie po 4 kolejkach śmiało można powiedzieć, że mamy już MVP
-
@Stefan-Joptwojmać Nie przesadzajmy, jeszcze nie mamy nawet połowy ligi .
-
a Ty już wygrałeś prawie połowę meczów - wszystkie do 0
-
@Stefan-Joptwojmać Nie wiem co powiedzieć/napisać... przepraszam .