Pomoc OSM 🤔
-
Tutaj możesz poszukać informacji, albo zapytać co i jak:
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/219/imperium-taktyki-i-ustawień-meczowych/342
-
@Michał-Kubik
A co do tego meczu w pucharze to nie grasz go na wyjeździe tylko na neutralnym terenie :slight_smile:. -
@maloba
@Damiś27 said in Pomoc OSM:@Dovco_HandF said in Pomoc OSM:
Punkty do rankingu menadżera z ostatnich 180 dni są liczone w 100%.
Punkty zdobyte na następne 520 (od 180 aż do 700) dni są liczone mniej, na różnych poziomach procentowych - malejąco, im dłuższy okres, dopóki nie zostaną ostatecznie na poziomie 1% w 720 dniu.
Wszystkie punkty starsze niż 700 dni liczone są 1% dla całości.
Dlatego właśnie ranking menadżerów jest ruchomy i czasem wydaje nam się, że nie wiadomo gdzie gubimy punkty. Dziękuję za uwagę :older_man_tone1:.@Didierluk @zkrystian
Tyle co ja wiem o punktach:- grać z niskimi celami(słabe drużyny)
- Zdobywać punkty i za każdą rundę pucharu jest odpowiednia ilość punktów. Im niższy cel tym więcej punktów za kolejną rundę pucharu i zwycięstwo oraz remis.
- Ważniejsze grać mecze z aktywnymi graczami
- Więcej na plus czyli np. 3 miejsce cel 13 to więcej punktów chyba będzie niż cel 5, a miejsce 2.
- Za porażkę nie ma punktów
- grać mecze z graczami (najlepiej, żeby byli aktywni)
- Aktywniejsza liga i jak najwięcej graczy (nie komputer)
- Dobre zarządzanie klubem, składami i rynkiem transferowym (sprzedaż i kupno piłkarzy)
- Gra z graczami minimum 100 meczów na głównym koncie lub 50 meczów na każdym koncie, czyli minimum 200 meczów na wszystkich kontach
- Dobieranie celów do własnych umiejętności (zaliczenie celu)
- gra z dobrymi graczami uczy, ale trudniej osiągnąć cel i z nimi wygrać
Wszystko jest z mojej własnej obserwacji, więc mogę się w czymś mylić.
-
@mihau1878 no wlasnie w polskiej lidze mialem dziwna sytuacje mam cel 12 i kiepski poczatek ligi w momencie jak juz wszedlem na celowe miejsce mialem najwiecej pkt w calej lidze a wszyscy graja od poczatku . Potem po porazce ucielo mi o polowe i po powrocie na 12 juz tyle samo nie oddalo . ba nawet polowy nie oddalo .
-
@maloba
Tak czasem bywa i my za to ile nam punktów dodaje i zabiera nie jesteśmy odpowiedzialni. -
Nic nie poradzimy jedynym wyjściem jest cały czas wygrywać :slight_smile:.
-
@Byku-Duma-Warmii na razie "wygrywamy"jednak punktowo za wiele się nie nadrobi.jedyny plus że rywale nie uciekli jeszcze
-
@huzar-shakir
Kto jak nie Ty potrafi odrabiać takie straty :slight_smile:. -
Pytanie z innej beczki i sory ze tutaj jak odblokować osiągnięcie 10.000 pkt managera i jakim klubem i jak to działa ?
-
@Mateusz-Wzorek-993
Aby odblokować to osiągnięcie trzeba zdobyć 10.000 punktów menadżerskich za 1 ligę. Można to zrobić wygrywając w długiej pełnej menadżerów lidze, zespołem, który ma najniższy cel.
trochę wyżej @Damiś27 podał "przepis" na zdobywanie punktów -
@mihau1878 transfery się liczą czy takim składem jak jest ?
Jeszcze jedno pytanie własną ligę jak utworzyć? Trzeba płacić itd ?
-
@Mateusz-Wzorek-993
Transfery nie są liczone do punktów menadżerskich więc transferować nie musisz, ale bez transferów ciężko jest wygrać ligę najsłabszym klubem w lidze -
@mihau1878
Jeszcze jedno pytanie zadałem i już daje spokój -
@Mateusz-Wzorek-993
Aby założyć własną ligę musisz wejść na wolny slot
i wybrać tak jak pokazane na screenach. Ligi mają różną długość i im dłuższa trzeba więcej "Boss Coins" zapłacić za jej założenie
@Byku-Duma-Warmii said in Aktualizacje OSM:Jeśli masz pytania zadawaj, od odpowiadania tutaj jesteśmy
-
@mihau1878 trochę dużo tych żetonów całe życie bym musiał zbierać