Księga skarg i zażaleń Forum OSM
-
@Didierluk Masz racje ja już spotkalem sie z tym w nie jednej lidze ale szefostwo osma najpierw zabralo nam monety za ligi a teraz chca jak najwiecej zebrac na transferach to taki czysty legalny biznes i wyciaganie jak najwiecej kasy za gre for fan.
-
No niestety powiem wam szczerze, że ja chciałem zrezygnować całkowicie z OSM, a prowadzić tylko grupę dopóki nie znalazłby się ktoś odpowiedni. Jeśli ktoś gra na 4 kontach i korzysta ze scouta to monety spadają bardzo szybko. Odpuściłem mecze towarzyskie oraz obozy, a i tak monety schodzą nieporównywalnie szybciej aniżeli bilety. Na monety teraz trzeba wydawać co najmniej 4x tyle co na bilety za taki sam okres czasu. Ktoś powie to nie graj towarzyskich, nie bierz obozów, ogranicz scouta do minimum i ja to rozumiem, tylko z jakiej racji ja mam ujmować sobie skoro płacę dużo więcej za monety niż za bilety?
Dałem sobie czas, będę grał tylko na głównym koncie nabijając punkty do MŚ, z drugiego najzwyczajniej w świecie zrezygnowałem, a na trzecim dogram do końca, bo zostały 4 kolejki i walka toczy się ostro o majstra, ale po niej następnej ligi już nie gram. Czwarte od WCC czeka na MPG o ile zagram w pierwszej bitwie. Będę brał udział tylko w bitwach, LG oraz turniejach. Całkowicie rezygnuję z innych ligi - za drogi interes. Dla mnie to skandal i trzeba o tym głośno mówić. Zastanawiam się czy napisać na angielskim forum co myślę o tym wszystkim, ale zapewne będzie ban, bo tak to w dzisiejszym świecie działa, jeśli napiszesz kulturalnie prawdę jest to traktowane jak jakaś herezja, której trzeba się pozbyć, a krzewiciela zdusić(ban).
-
@CorreThe said in Księga skarg i zażaleń Forum OSM:
@Didierluk Może po prostu ktoś przed tobą wykupił najlepszych pomocników bo raczej na innych pozycjach masz normalnie (?), bo to są tylko pomocnicy
Nie do końca tak jest. Z tym akurat jest tak, że im więcej graczy wystawi piłkarzy tym mniej będzie do wzięcia spoza ligi.
-
@Stefan-Joptwojmać Ja właśnie dlatego na jakiś czas chyba się przerzucę na ligi bez transferów, czyli jakieś puchary europejskie albo reprezentacje. Punkty są a nie lecą tak coiny.
Jak się nie kupuje lepszych zawodników to ma się po prostu słabszy skład i gorsze wyniki.
@CorreThe Uwierz mi że często jestem w grze i rzadko jest ktoś ciekawy do kupienia. Jest tak jak Stefan pisze, lista transferowa ma jakąś określoną liczbę zawodników i jak menedżerowie w danej lidze wystawiają swoich to brakuje miejsca dla tych z poza ligi. -
@Dovco_HandF
Dlaczego nic nie można zapisać na swoim profilu, bo wpisuje informacje, a to nie chce się zapisać -
@Byku-Duma-Warmii Pewnie ciągle nad tymi zmianami w profilu pracują.
-
@Dovco_HandF
Okej, dziękuję za odpowiedź -
@Dovco_HandF Ta gra ewoluuję w stronę zarabiania kasy i nic więcej Coinsy drogie jak cholera, za 8 zł marne 200 nie wspominam o większej ilośći bo bym musiał zarabiać z 5000 zł żeby kupić tamte. Poprzednie wersje były o wiele lepsze. Za 11 ziko kupiłem sobie bilety na 30 dni i był spokój,a teraz? Druga sprawa przy bitwie wydasz nawet do 500 coinsów dostaniesz marne 50 po zakończeniu. Ostatnio w pucharze Ekstraklasy za osiągnięcie celu dostałem bagatela 10 coinsów . Tobie łatwiej mówić podejrzewam,że z pewnością czerpiesz z tej gry korzyści pienięźne lub coinsy Postaw się w sytuacji zwykłego menago takich jak ja i wiele innych osób. W tej grze nie mając coinsów nie masz po co grać bo nic nie zrobisz. Mam nadzieję,że twórcy pójdą w inna stronę i zamiast brać tylko dla siebie dadzą nam również większe możliwości lub większą ilość monet. Pozdrawiam
-
@daroo933 Globalnie liczba graczy w OSM rośnie, wpływy też. Gdybyś miał firmę, ją rozwijał i zbierał coraz większe profity, z miesiąca na miesiąc, z roku na rok (możesz aktywność w OSM śledzić tu: About OSM
:ok_hand_tone2:), to robiłbyś dokładnie to, co oni robią. Zarządzaniem firmą rządzi bilans zysku i strat.Miejsce starych graczy, zastępują nowi, zafascynowani grą, nieskażeni wersjami 1.0 czy 2.0. Dla nich to jest jedyna wersja gry, którą znają. Dostaję wiele e-mailów miesięcznie z och-ami i ach-ami na temat gry. -
@Dovco_HandF
Niestety, takie teraz są realia w świecie, że najważniejsze są pieniądze , a nie ludzie :(. Na tamtych silnikach zarabiali mniej, więc musieli coś zrobić by zwiększyć zyski, więc wymyślili nowy silnik, który da im więcej zysków. Niestety coś czuję, że długo to się nie zmieni. -
Jakieś skargi na OSM, forum, aktualizacje?
Jak ta?
@krokodyl-amazoński said:
Jako user, ale też i klient OSM wyrażam ogromne rozczarowanie tym, jak traktuje nas góra. Problem z zalogowaniem się, niekończące się prace techniczne i coraz to częstsze, a przede wszystkim śmieszne rozwiązania podczas gry to wydarzenia, które irytują na potęgę i sprawiają, że odechciewa się grać. Oficjalna siekierka dla OSM.
-
Dwie sytuacje wzbudzily we mnie ogromne negatywne emocje, a mianowicie:
- Zawodnik mojej druzyny otrzymal czerwona kartke (6 meczy pauzy!) w 37 minucie meczu (cale szczescie zremisowanym 2:2, chociaz do otrzymania kartki prowadzilem 2:0...) od "niebieskiego" sedziego za oplucie sedziego liniowego.
- Zawodnik mojej druzyny otrzymal czerwona kartke (9 meczy pauzy!!!) w 12 minucie meczu (przegralem 0:1) od "zielonego" sedziego za, i tu uwaga, rzucenie sedziego butem w glowe...
Co to ma byc?!
-
@kamieñ22 said in Księga skarg i zażaleń Forum OSM:
od "niebieskiego" sedziego za oplucie sedziego liniowego.
Mój najlepszy napastnik otrzymał karę 9 kolejek pauzy za to samo przewinienie już w 17 minucie:
Ale to nie znaczy, że masz zaraz mecz przegrać czy zremisować za to, że masz niepokornych zawodników w drużynie, nie szacujących decyzji sędziego. -
@dovco_handf no wlasnie, lekka przeginka. Twoj to chociaz glownego oplul, a moj sie musial pofatygowac do liniowego
-
@Didierluk said in Księga skarg i zażaleń Forum OSM:
Norma w pełnych ligach, w FMS po sesji zawodnicy znikali w kilka sekund. Zostawali tylko Ci wystawieni przez innych graczy.
Nie tak do końca, bo nawet w pełnych ligach najczęściej bywało chociaż kilku grajków do kupienia poza tymi wystawionymi przez innych graczy z ligi, a tutaj ???
-
Jakieś skargi i zażalenia odnośnie forum?