IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość
-
@Mati-Colchoner wg mnie nikt się nie musi podpisywać bo i po co?
Ważne dobrze się bawić.
A co do zniechęcenia? Ten cały kwas z IMP zniechęcił wielu do dalszej gry, a kiedy wydawało się że temat powoli zostawiamy w tyle trzeba go odgrzewać od nowa.Rozumiem chęć wygrywania, ale nie do tego stopnia.
-
@maniek_56 chyba tylko waszą grupę zniechęciło, ale co się dziwić, skoro teraz skończy się wasze bezkarne opuszczanie lig. I jeszcze jedno, czepiasz się, że postanowiliśmy walczyć o swoje, ale niby dlaczego mieliśmy siedzieć cicho, skoro zostaliśmy potraktowani niesprawiedliwe? Zauważ, że chcieliśmy jedynie restartu ligi i nikt z nas nie domagał się, aby was banowano. Mimo to od początku nas atakujecie i zachowujecie się, jakbyśmy wam chcieli wyrządzić niewiadomo jaką krzywdę.
-
@maniek_56 said in IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość:
@Mati-Colchoner wg mnie nikt się nie musi podpisywać bo i po co?
Ważne dobrze się bawić.
A co do zniechęcenia? Ten cały kwas z IMP zniechęcił wielu do dalszej gry, a kiedy wydawało się że temat powoli zostawiamy w tyle trzeba go odgrzewać od nowa.Rozumiem chęć wygrywania, ale nie do tego stopnia.
Ten cały kwas zaczął się od Waszego łamania regulaminu i samowolnego wyjścia z ligi finałowej, tak więc jeśli szukasz winnych tej niechęci do gry to gratuluję, są bliżej niż myślałeś. Jeszcze jak się okazało, że zasady jasne i zrozumiałe dla pozostałych uczestników dla Waszej grupy sprawiły problem to udawaliście wielce zaskoczonych i pokrzywdzonych. Już pomijając nawet fakt, że większość z was dostała kary za punkt regulaminu, który był zapisany od początku (ograniczenia kadr w trakcie okresu przygotowawczego).
-
@Kuba1523 bezkarne opuszczanie lig?
A ile ich było? Trochę widzę że się zapędzasz.
Trudno się dziwić że bierzesz wszystko na wyrost z takim tokiem rozumowania.
Walczycie o swoje? Cóż, my o swoje...
Ale wasze ważniejsze.
Zauważ że chcieliśmy jedynie opuszczenia ligi, dla nas możecie grać, restartować, co wam się tam podoba? Ktoś był przeciwny? No nie.
Nam krzywdę wyrządzić? Czym?Dla nas każdy z was może zostać MP. Nie mamy z tym problemu. Nie patrzymy na innych tylko na siebie.
Nie rozumiesz naszego problemu z organizacją?
Pisz do Dovco, zbieraj podpisy czy co tam, grajcie, dobierzcie resztę ekipy i jazda. Niech wygra lepszy.
I nie ma się co tak spinać.
Orderu za to nie dostaniesz. -
@maniek_56 said in IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość:
A co do zniechęcenia? Ten cały kwas z IMP zniechęcił wielu do dalszej gry, a kiedy wydawało się że temat powoli zostawiamy w tyle trzeba go odgrzewać od nowa.
Rozumiem chęć wygrywania, ale nie do tego stopnia.
Powiedz to Krupskiemu Kubie i Johnowi którzy nic złego nie zrobili, że mają siedzieć cicho i nie walczyć o sprawiedliwe rozpatrzenie sprawy, tylko po to żeby reszta była zadowolona i nie było kwasów... kto myśli racjonalnie widzi że nie zostaliśmy potraktowani sprawiedliwie tylko sprawę wyciszono Naszym kosztem.
Mów za siebie, o tym czy społeczeństwo akceptuje restart Finału IMP2022 nie decydujesz Ty @maniek_56 Przekonamy się po ostatecznej naradzie liderów grup i moderatorów, którzy rozpatrzą sprawę jak wygląda sytuacja. Jeśli nie zaakceptują, ja nie zagram.
-
@Mati-Colchoner ale ja cały czas uważam żebyscie grali ponownie, jaki problem?
Co do naszego łamania regulaminu?
Prosiłem o dowody, prosiłem o screeny jak to zawsze miało miejsce.
Od tego jest topik, przewinienie - dowód - kara
Po dzień dzisiejszy nie mamy ani jednego dowodu.
Decyzja? Już po regulaminowych 7 dniach?
To jest ok, to jest fair?
Gdyby wszystko odbyło się tak jak zawsze już dawno było by po IMP, ukończonym w pełnym składzie. -
@Mati-Colchoner do dziś czekam na dowody za co otrzymałem - 6pkt w finale, bo wiesz co nie przypominam sobie czy cokolwiek zrobiłem aby je otrzymać.
Jak dobrze wiesz brak dowódow = brak kary.
Przynajmniej ja tak to widzę. Nie dostałem ich dlatego opuściłem ligę nie będę uczestniczył w cyrku.Co do finału zagracie go czy nie zagracie mi to wisi. Po prostu niech to już się skończy i niech każdy idzie swoją ścieżka
-
@daroo933 mamy na moderatorskim forum potwierdzenie od @Dooshek, który po zgłoszeniu przewinień z Wami rozmawiał, a przynajmniej z Mańkiem, który najpierw twierdził, że to robicie w sumie umyślnie, bo w sumie nie ma tego w regulaminie, a kolejnego dnia się wykręcał, że w sumie to się zakręciłeś i to przez nieuwagę. Jak tu zachować powagę?
Jeśli chodzi o dowody przewinień, to macie troche racji, mogliśmy je od razu publikować - albo mogli je też publikować sami gracze bezpośrednio na forum, jak to ma miejsc w każdym turnieju. W tym wypadku były zgłaszane bezpośrednio do nas na priv i niepotrzebnie tam zostały.
Ale jak już jesteś bardzo ciekawy dowodów na swoje przewinienie, to proszę:
-
@Majkelowich żart?
Nigdy nie powiedziałem że umyślnie złamalismy regulamin, to są akurat domniemania i przekonania kilku osób które to założyły z góry.
Tak samo jak stwierdzenia organizatorów za działaliśmy z premedytacją.
Teraz już niektórzy piszą że wszyscy z PLP złamali regulamin.
Otóż 3 osoby złamały, 4 zostały ukarane a 5 uczestniczyło.
Co do tych screenów, skoro już tak.
Nic nie wnoszące do sprawy dowody.
Nawet nie wiadomo z jakiego etapu finału ten screen. -
@Majkelowich
Czegoś nie rozumiem wytłumacz mi to. Miałem dwóch graczy w obronie w przedziale 20-25 zgadzam się z tym ale przecież jeden jest dozwolony więc reasumując miałem tylko jednego powyżej i powinienem dostać co najwyżej - 3pkt a dostałem - 6pkt i to jeszcze bez dowodów.... Może pokażesz od razu wszystkie dowody jakie wysłali gracze PL bo jeśli u mnie jest błąd to podejrzewam, że u innych również co może skutkować tym, że po prostu otrzymaliśmy zbyt wysokie kary. -
@Majkelowich aha, ja miałem -24 pkt!
Oznacza to... 8 piłkarzy... ciekaw jestem tych dowodów, u Darka w tym screenie jeśli już widać jednego a nie dwóch?
Co tu się odp...... Najpierw trzeba prosić się o screeny a widzę że kary walone były podwójnie.
Fajne tam kolesiostwo jest. -
@ToomAnyWays zrób losowanie kto wygrał IMP i po problemie
-
@pawel02121 haha dobre, jeszcze jak był w PE to tak, a teraz jak jest moim kompanem z grupy jeśli wylosuje że wygra ktoś z PL to będzie że ustawione, to się nigdy nie skończy haha
-
@maniek_56 są dowody wszystkie na kanale forum moderatorów, tylko że nie zostały upublicznione...
-
@Mati-Colchoner dziwne, zawsze były upubliczniane. Daje do myślenia
-
@maniek_56 no mi wtedy również to dało do myślenia... byłem wściekły, bo już wtedy podejrzewałem tak po 11-12 kolejce, że w praktyce Wasze kary zostały anulowane po kilku kolejkach skoro nie zgłoszono ich na czas... tak, jedyną stroną która po 7-10 kolejce była realnie pokrzywdzona, to osoby które trzymały się sztywno kryteriów z początku sezonu, gdzie powstrzymywaliśmy się od łamania przepisów, a Ty, Daroo Josue i Grzechu kupowaliście sobie graczy bez ograniczeń i zyskiwaliście kasę i świetnych graczy. Po 13 kolejce w nocy ostatni raz napisałem do prowadzącego, żeby przemyślał restart ligi, nie zdążył odpowiedzieć, bo kilkanaście godzin później 5 osób okazało sprzeciw w znacznie mocniejszy sposób odchodząc z ligi... niepotrzebnie
-
@Mati-Colchoner said in IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość:
@Dooshek said in IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość:
@Mati-Colchoner tego ty nie wiesz jeszcze. Chłopaki już tak.
Owszem to przez ciebie teraz i chłopaków wtedy było słusznie powiązane. Bo nie wiedzieli jak było.
A było tak że z Adrianem znacznie wcześniej rozmawiać zaczęliśmy o takim projekcie na DSC. Jak dobrze kojarzę chyba bez konkretnego wyboru turnieju. Ale mniejsza o to.
Skąd MPP. To świadomy wybór. Wiedziałem że będzie najmniej jakichkolwiek zmian.
Byłem pewien że nie będą szefowie chcieli grać zawodnikami na pozycjach. I może coś jeszcze wpadnie. I tak było. Jednak to taka nazwijmy kosmetyka. Chyba Majkel użył takiego sformułowania które dobrze tu pasuje.A że to zbiegło się w tym momencie z kwasem o imp... To przypadek... A może i był to jakiś impuls... Już nie wiem nawet.
Nie tylko ty dowiedziałeś się po fakcie. Tylko każdy gdyż wstałem rano, zakręciłem się dwa razy na pięcie i było a ch... robię to, będzie na mnie. Wtedy zaproszenie poszło do Adriana. Jak już mieliśmy w miarę możliwości coś tam ogarnięte, to zaproszenie dostał Docent na tzw. królika doświadczalnego aby wszystko po sprawdzał. Nie minęło parę godzin i dostali też szefowie grup. Tak stworzyć to udało się w parę godzin. Szefom udało się dogadać bardzo szybko co do jakiś tam zmian. I było no to zapraszamy dalej. Jak już powiedziałem A i B to C też musiałem.
Sam Adrian ci może powiedzieć że w pewnym momencie miałem wątpliwości. Jednak z drugiej strony za daleko już byliśmy aby przestać to robić.
W chwili obecnej uważam że wyszło dobrze. Wygląda to znacznie lepiej niż tutaj.
Podziwiam że jesteś z tego taki dumny:) Niech sobie teraz każdy oceni sposób w jaki to zrobiłeś.
Nie podpiszę się pod MPP2023 jako organizator, i znając kulisy zniechęciłem się do udziału w turnieju.Nawet nie możesz się pod tym podpisać jako organizator bo nim nie jesteś. Dostałeś okazję na bycie nim, nie chciałeś. Strzeliłeś focha i to już twoja sprawa. Nie zamierzam tej rozmowy dalej prowadzić bo do niczego nie dojdziemy. Ty będziesz miał jakieś swoje racje o to że ktoś zadziałał i coś tam zrobił bez ciebie. A ja będę miał swoje rację że coś tam nam wyszło.
Dlaczego nie miałbym być dumny, z tego że coś tam nam wyszło... jest turniej i się bawimy. Tyle.
I tak niech sobie gracze ocenią jak chcą. Mają jak najbardziej do tego prawo. My przynajmniej coś zrobilismy.
Kończę temat mpp bo nie ma o czym gadać. Szkoda to ciągnąć, nie ma sensu.
-
@Majkelowich said in IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość:
@daroo933 mamy na moderatorskim forum potwierdzenie od @Dooshek, który po zgłoszeniu przewinień z Wami rozmawiał, a przynajmniej z Mańkiem, który najpierw twierdził, że to robicie w sumie umyślnie, bo w sumie nie ma tego w regulaminie, a kolejnego dnia się wykręcał, że w sumie to się zakręciłeś i to przez nieuwagę. Jak tu zachować powagę?
Jeśli chodzi o dowody przewinień, to macie troche racji, mogliśmy je od razu publikować - albo mogli je też publikować sami gracze bezpośrednio na forum, jak to ma miejsc w każdym turnieju. W tym wypadku były zgłaszane bezpośrednio do nas na priv i niepotrzebnie tam zostały.
Ale jak już jesteś bardzo ciekawy dowodów na swoje przewinienie, to proszę:
Tak rozmawiałem z Mańkiem jak tylko zobaczyłem że Mati wrzucił te zrzuty.. nie pamiętam od kogo one były. Kojarzy mi się że kuby lub krupskiego, ale mniejsza o to.
Mańka nawet jakby powiedzmy zjeba.... za to że łamią regulamin i jak sądzę (nie chcę mi się szukać, ale chyba wysłałem mu zrzut z jego przewinieniem). Wiem że na bank miał dwóch młodych zawodników i to był jego występek.
Rozmawialiśmy o wszystkich tych przewinieniach i tak z Darkiem pamiętam że on tam niby przez nieuwagę kupił gracza. Sam Maniek chyba swojego zawodnika od skauta odruchowo nabył. Jakoś tak to wytłumaczył.
I tak rozmawiałem tylko z Mańkiem o tym, reszty graczy nie informowałem. Bo byli i są z jednej frakcji uważałem, że kapitan przekaże i za pewne Maniek to zrobił.
-
@maniek_56 są dowody wszystkie na kanale forum moderatorów, tylko że nie zostały upublicznione...
Tak mówiłem o tym że są, natomiast też nie wiem dlaczego nie zostały pokazane. Zawsze były publikowane. Tych zrzutów było parę.
-
@maniek_56 no mi wtedy również to dało do myślenia... byłem wściekły, bo już wtedy podejrzewałem tak po 11-12 kolejce, że w praktyce Wasze kary zostały anulowane po kilku kolejkach skoro nie zgłoszono ich na czas... tak, jedyną stroną która po 7-10 kolejce była realnie pokrzywdzona, to osoby które trzymały się sztywno kryteriów z początku sezonu, gdzie powstrzymywaliśmy się od łamania przepisów, a Ty, Daroo Josue i Grzechu kupowaliście sobie graczy bez ograniczeń i zyskiwaliście kasę i świetnych graczy. Po 13 kolejce w nocy ostatni raz napisałem do prowadzącego, żeby przemyślał restart ligi, nie zdążył odpowiedzieć, bo kilkanaście godzin później 5 osób okazało sprzeciw w znacznie mocniejszy sposób odchodząc z ligi... niepotrzebnie
Mateusz na moje chłopacy odeszli, bo zamiast pokazać te zrzuty i dać te kary w "odpowiednim" czasie. To było przeciągane dość długo, jak usłyszeli jakie są te kary. To wyszli, a usłyszeli to na ile ? 5 kolejek przed końcem? coś takiego.
Złamali ten regulamin wychodząc z ligi, ale jak już było mówione organizator też go złamał. Więc jest pat. A i owszem chłopaki od was są również poszkodowani. Na początku uważałem pomysł z anulowaniem za najlepsze rozwiązanie. Jednak później przyznałem rację chyba Majkelowi że restart był najlepszą opcją. Czemu do tego nie doszło? Ja sam nie pamiętam. I już nie to nie interesuję
Na ten czas już nie ma dobrej decyzji bo tak jak Majkelowi napisałem że jaka ona nie zostanie podjęta, to ktoś będzie poszkodowany. I nie będzie jej akceptował. I wy jako moderatorzy dostaniecie rykoszetem, bo się w to wplataliście chcąc rozwiązać tę sytuację. A trzeba było zostawić to Jurkowi który zaczął ( tak wiemy że miał kto inny to robić ), to powinien i zakończyć.
Dobra narka bo muszę w drivera się pobawić.